Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Is het best mijn parket te verlijmen of zwevend te plaatsen?

Parket zwevend plaatsen

Een zwevend parket is gemakkelijker te plaatsen en wordt daarom vaker zo geplaatst door doe het zelvers. De planken hebben dan een kliksysteem (G2 of G5) en worden op een feuter (moeske) geplaatst op de dekvloer.

Voordelen: makkelijkere plaatsing met minder stress voor de niet ervaren parket plaatser, en eventueel kan je later je parket makkelijker opbreken indien ooit nodig.

Nadelen: deze manier van plaatsing gaat niet goed samen met vloerverwarming, kan kraken, er dienen uitzetvoegen onder elke deurovergang voorzien te worden en klinkt holler als je er op loopt.

 

Parket verlijmd plaatsen

Bij een verlijmde plaatsing ligt je parketvloer perfect vast op de ondergrond, kraak de parket nooit, is er een massief gevoel/geluid als je erover wandelt, je kan de parket ook doorleggen in de verschillende ruimtes zonder uitzetvoegen of overgangsprofielen en deze plaatsing is perfect voor parket en vloerverwarming. Deze plaatsingsmethode is misschien minder gemakkelijk voor de minder ervaren plaatser, maar biedt veel voordelen. Onze parketplaatsingen zijn bijna altijd verlijmde plaatsingen.