Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Droogtijd van chape vooraleer parket te plaatsen?

Standaard regel droogtijd chape: 1 week droogtijd per centimeter chape voor de eerste 6cm dikte, en 2 weken voor elke extra centimeter chape dikte.

Let op, deze regel geldt in een GOED GEVENTILEERDE EN VERWARMDE ruimte. Dit geldt dus absoluut niet in de een koude, vochtige omgeving zoals vaak tijdens herfst, winter of voorjaar. In een koude/vochtige ruimte kan je je chape een jaar later liggen en zal deze nog niet droog zijn. Je krijgt mogelijk ook schimmel op je muren en dagkanten van de ramen,…

Ook nieuw bezetwerk geeft enorm veel water af en heeft een grote invloed op de luchtvochtigheid van de ruimtes en dus de droogtijd.

Chape moet echt droog zijn voor je parket plaatst, dus bedrieg je zelf of je parketteur niet en respecteer de droogtijden.

Indien je vloerverwarming hebt, moet deze ook de opstartcyclus gedraaid hebben vooralleer je parket plaatst. De opstartcyclus van de vloerverwarming zal het droogproces ook versnellen. Twijfel je nog aan de droogte van je chape na de opstartcyclus van de vloerverwarming? Laat de vloerverwarming dan nog een paar weken extra aanstaan voor de plaatsing van de parket. Bouwdrogers kunnen mogelijk ook een oplossing zijn.

Kwalitatieve, droge, vaste chape is een heel belangrijk punt in de parketplaatsing.

Bovenstaande geldt voor een standaard cement gebonden chape. Voor anhydrietchape (de meeste vloeichapen) gelden andere droogtijden en andere regels.

Vragen of chape, opbouwhoogtes, droogtijden, doorlooptijden voor jouw specifiek project? Contacteer ons.