Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Kan parket geplaatst worden in een keuken / badkamer?

Volgens ons is het enige eerlijke antwoord: “Ja dat kan, maar….”

Zoals al gezegd is parket geen keramische tegel. Je dient met een bepaalde zorg om te gaan met je parket, en laat de keuken en de badkamer nu net typische ruimtes zijn waar we meestal niet zo zorgzaam met onze vloeren omgaan.

 

Parket in een keuken

In een keuken wordt er gekookt, gesneden, afgewassen, gemorst, en laten we al eens een stuk keuken gereedschap vallen. Vooral de driehoek “kookvuur – wasbak – ijskast” is een gevoelige zone. In moderne woningen is dit vaak een zone tussen het kookeiland en de keukenwand. Tip: denk er over na om deze zone te voorzien van een andere vloer, zoals een keramische tegel. 

 

Parket in de badkamer

In een badkamer wordt er kwistig met water omgesprongen en is de lucht vaak heel vochtig, zoals tijdens een hete douche bijvoorbeeld. Parket in een badkamer kan dus, maar voorzie zeker voldoende verluchting zodat er geen condens optreed. Let ook op natte handdoeken op de vloer en water dat naast badranden en douches blijft staan. Parket in een badkamer kan dus, maar het is volgens ons niet de meest aangewezen bevloering voor deze ruimte.

Het zal vooral van je eigen zorg voor de vloeren in deze ruimtes en je verwachtingen afhangen hoe blij je hiermee zal zijn en blijven.

Als je toch voor parket kiest in de keuken of de badkamer, raden we aan om te kiezen voor een verniste parketvloer, liefst vernist met een high traffic vernis.