Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Hoe vaak kun je een parketvloer schuren?

Dikte van de parket

Dit hangt af van de dikte van je massieve parket, of de dikte van de toplaag van je samengestelde parket. In beide gevallen spreken we over de dikte van het hout BOVEN de tand/groef verbinding van je parket.

Per mm hout, boven je tand en groef,  kan je parket een keer volledig blank geschuurd en opnieuw behandeld worden. Concreet, heb je een samengesteld parket met een toplaag van 4mm, dan kan deze nog 3 keer volledig geschuurd worden, bij 3mm nog 2 keer, …

Detail: massieve parketten werken meer, waardoor de zijkanten van de planken mogelijk iets (een of twee mm) hoger zitten dan het midden van de plank op termijn. Je moet uiteraard wel heel de oppervlakte grondig schuren bij een parket renovatie, dus dienen eerst de verhoogde randen weggeschuurd te worden vooralleer je het midden van de planken raakt. Hierdoor worden de zijkanten dunner dan de rest en kan de parketvloer in totaal minder vaak geschuurd worden.

 

Parket zelf schuren of laten schuren?

Kun je parket zelf schuren? Dat kan, maar denk er toch goed over na. Is dat moeilijk, parket schuren? Zo eenvoudig is parket schuren niet en indien je fouten in je hout schuurt, sta je nog veel verder van kant. Parket schuren vraagt kennis en ervaring. Bij twijfel raden we aan beroep te doen op ervaren parketteurs voor je parket schuurwerk.

Wil je de mogelijkheden en prijzen weten voor jouw parket renovatie? Bel of mail ons.