Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Hoe zie ik het verschil tussen een Chinese en Europese eiken parket?

Er zijn een aantal verschillen tussen Chinese en Europese samengestelde parketten. Het gemakkelijkst, zie je vooral aan de afmetingen van de parketplanken.

Een veelvoorkomende standaard afmeting van Chinese parketplanken is een breedte van 18,9cm en een lengte van ongeveer 186-188cm. De Europese planken zijn vaak langer.

Waarom hebben Chinese parketvloeren deze afmetingen? De afmetingen van Chinese parketplanken worden mee bepaald ifv het transport, dat in containers gebeurt richting Europa, en bovenstaande afmeting is een perfecte containermaat, zodus…

Verder zijn er nog verschillen:

– Gebruikte houtsoorten: Europees eiken of Franse Eik tov Aziatische Eik
– Manier van controle en certifiëring tijdens de productie
– Manier van transport (relevanter dan je zou denken)

En daarnaast zijn er ook producenten die deels in China en deels in Europa produceren, waardoor het voor een eindklant niet duidelijk is welk exact product je net koopt.

Waar je parket ook gemaakt is, laat je goed informeren. Zo weet je exact watje koopt en  waar je parket voor geschikt en gecertifieerd is.

Bijvoorbeeld: niet elke parket is geschikt voor vloerverwarming. Waar de verschillen zitten en waar je moet op letten, leggen we je graag in detail uit op deze website, of in een persoonlijk gesprek.