Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Hoe moet je parket onderhouden? Is dat moeilijk?

Parket onderhouden is absoluut niet moeilijk, maar is wel afhankelijk van je afwerking. Sowieso is het belangrijk om zand en ander droog vuil zo veel mogelijk van je parket weg te houden, zodat er zo weinig mogelijk krassen komen in je parketvloer, of in de beschermlaag van je parket. Dit doe je, voor eender welke afwerking, door regelmatig te stofzuigen. Tip: stofzuig je parket met een parketborstel. Dit is een iets bredere stofzuigkop, met wat langere en zachtere haren. Verder is het onderhoud afhankelijk van je gekozen afwerking. Tip 2: Plaats viltjes onder je meubelen en kuis deze ook regelmatig, om krassen te voorkomen.

 

Onderhoud van een geolied parket:

Een geoliede parketvloer, en hier vallen ook de hardwax olies en de high solid olies onder, dien je regelmatige te kuisen met de juiste voedende parketzeep. Dit omdat olie een open systeem is dat je dient te blijven voeden. Om de paar jaar dient je geoliede parketvloer ook een laag onderhoudsolie te krijgen.

 

Onderhoud van een verniste parket:

De vernis op je parket schermt het hout af, en moet dus niet gevoed worden. Een verniste parketvloer kuis je alleen om hem proper te maken, niet om hem te voeden, minder onderhoud dus. Dweil je verniste parketvloer zoals je je tegels,  laminaat of vinyl zou dweilen, en doe dit best met een niet agressieve neutrale reiniger, zoals een bruine (groene) zeep, of het passende kuisproduct ifv jouw gekozen vernis. Je kan, afhankelijk van de ruimte waarin je parketvloer ligt en slijtage van je parket, ook om de 5-10 jaar een nieuwe laag vernis laten plaatsen, om je vernis volledig intact te houden.

 

Parket renovatie

Is je parket na een lang leven toch toe aan een renovatie? Dan kun je je parket laten afschuren, en opnieuw laten afwerken met vernis of olie naar keuze. Heb je vragen bij de mogelijkheden van parket renovatie? Contacteer ons.