Parketwerken Sean Uw parketteur voor trappen, renovatie, schuren, parket versus vloervermaring . In regio Bonheiden, Rijmenam, Boortmeerbeek, Schiplaken, Hever, Kampenhout, Zemst, Elewijt, ...

Hoeveel kost een parketvloer nu eigenlijk?

Hoe duur is parket? Dat is een heel goede vraag!

De prijs van parket wordt bepaald door verschillende factoren, waarbij de belangrijkste zaken: 

– Kies je voor massief parket of samengesteld parket? Massief parket is duurder dan samengesteld parket, en massief parket heeft een hogere plaatsingskost.

– Wil je een Plankenvloer, Visgraat motief of Hongaarse Punt? Een plankevloer, wat het vaaks wordt gekozen is de beste koop. Een visgraat of Hongaarse Punt zijn duurder, vooral in plaatsingskost. 

– Welke gradatie van eiken hout wens je: Prime?, Prime Bis? of Rustiek? Rustiek is het goedkoopst, dan Prime Bis, dan Prime

– Hoe breed wil je je planken? Bredere planken zijn duurder dan smallere planken. Beste koop = +-18cm brede planken.

– Hoe dik wil je je toplaag? Hoe dikker de toplaag hoe duurder. Beste koop is 3,5-4mm toplaag.

– Welke afwerking wens je op je? Olie of vernis? Olie is goedkoper dan vernis, maar olie vraagt meer onderhoud, dus is mogelijk in de volledige levensduur prijziger dan vernis.

– Ga je de vloer zelf plaatsen of wens je een professionele plaatsing door ons? Zelf plaatsen is uiteraard goedkoper dan laten plaatsen, maar ga hier toch niet te lichtzinnig over. Een parket plaatsing dient perfect te gebeuren, vakkundig met oog voor detail en met kennis van de juiste materialen. Bij een plaatsing in een verbouwing of sloop en heropbouw heb je vaak recht op 6% BTW ipv 21%, wat een plaatsing soms heel voordelig maakt. Het grootste deel van het budget zit hem toch in materialen: primer, lijm, parket, afwerking

Een hoop keuzes om te maken voor je parket project, waar we je graag in verder helpen.

Vaak heb je al wel een goed idee welke parket je ongeveer wenst, maar weet je niet goed wat de prijs daarvan is, of wat die prijs kan beinvloeden. Soms heeft een (schijnbaar) kleine keuze, een grote invloed op de prijs. Dit zijn zaken die we je in detail uitleggen bij een verkennend gesprek, en dan wordt alles ineens een pak duidelijker.

Om toch ergens een antwoord te bieden op de vraag, “wat kost een parketvloer nu eigenlijk?”, geven we hier alvast een eerste ruime prijsvork.

Kostprijs parket zelfplaatsing: 70-130€/m² excl 21% BTW

Kostprijs parket bij professionele plaatsing: 90-150€/m² excl 6 of 21% BTW

We helpen je echt graag het bos door de bomen te zien in je parket keuze (sorry, I know).

Samen vinden we altijd een goede oplossing voor je project.

Benieuwd naar een offerte voor jouw project? Bel of mail ons!